KÖNYV: Inkarnációk

Susan Barker Inkarnációk Ezer éve rólunk álmodom című könyve egy megfoghatatlan, misztikus világba repít minket, amelyben nem csak Kína történelmét ismerhetjük meg, az ország jelenkori képéről is részletes leírást kapunk. A Tarandus Kiadó jóvoltából azonban még ennél is mélyebbre mehetünk, ugyanis megpróbálhatjuk megválaszolni a kérdést: vajon mi mindenen ment már át a lelkünk? 

Manapság, amikor már mindenhol olvashatunk a lélekvándorlásról, újjászületésről, előző életek megismeréséről, joggal kérdezhetjük meg magunktól, hogy vajon mindent tudunk-e a lelkünkről. Hogy azzal, hogy különböző technikákkal megismerjük előző életünk manifesztációit, vajon javul-e az önismeretünk, a magunkról kialakított képünk, megtaláljuk-e a helyünket a világban? Sokan hirdetik, hogy képesek megmutatni az utat a teljes megismeréshez, és ez a kíváncsiság nem csak a jelen sajátossága, hiszen amióta az ember él a földön, mindig tudni akarta, hogy milyen személy volt előző
életében.

Susan Barker ezen az alapgondolaton kiindulva építette fel a történetét. Vang, a taxisofőr a megszokott monotonitásban rója Peking utcáit, éli az életét feleségével, és kislányával, amíg egy napon egy titokzatos levelet kap. Egy levelet, ami felkavarja, valakitől, aki azt állítja magáról, hogy már több ezer éve a lelki társa, és azért jött a városba, hogy felkutassa őt. A levelet aztán több másik is követi, melyekből egyre több részlet derül ki Vang Csün előző életeiről és megpróbáltatásairól.

Az Inkarnációk már csak az alapgondolata miatt is rettentően érdekes olvasmány. Susan Barker ráadásul olyan gondosan kidolgozta minden egyes részletét, hogy a történet egy pillanat alatt képes magába szippantani. Vang Csün előző életei tele vannak szenvedéllyel, fájdalommal, nehézséggel, megaláztatással, miközben mindig ott volt mellette titokzatos lelki társa, aki mindenben segítette, támogatta őt, és átkísérte következő életeinek megpróbáltatásain is. Miközben megismerjük a múltat, a múlton keresztül Kína történelmének néhány szegmensét, képet kapunk a modern állapotokról is. A pekingi olimpia előkészületeiről, a sofőrök társadalmi helyzetéről, de még arról is, hogy az emberek mit gondolnak a születésszabályozási törvénytől.

Az apró részletekből összeálló történet, az olykor naturalista ábrázolás, az igényesen kidolgozott karakterek, és az inkarnációk misztériumai kiváló képet adnak arról, hogy a lélek valójában mennyire összetett, és hogy mennyi minden szükséges a teljesség eléréséhez, és hogy valójában mi emberek is mennyire összetett élőlények vagyunk. Az Inkarnációk tehát remek olvasmány lehet mindazok számára, akik hajlandóak kicsit elvonatkoztatni az ösztönös földi léttől, hogy elkalandozzanak egy kérdésekkel és megpróbáltatásokkal teli világba, amely út végén talán önmagukkal találkoznak szembe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések