Apátlanság

Az apám nincs fent a Facebookon. És mivel nincs fent, nem is létezik. Pedig látható a családi képeken, bárki összefuthat vele az utcán, vagy felhívhatja telefonon, esetleg meghívhatja egy sörre. Ismert lakója a városnak, mind a munkájából, mind a személyiségéből eredően. Ismerik őt, a rozoga biciklijét, a családját, élete egyetlen nyilatkozatát a Békés Megyei Hírlapban, ismerik a róla keringő pletykákat, de az igazat is.

Mégsem létezik.

Betaggelhetetlen. Messengeren soha el nem érhető. Nyilvánvaló, hiszen nem ért az internethez, az egeret sem meri megnyomni. Az okostelefont kartávolságból figyeli, megadva a tisztes távolságot közte és a 21. század között. A telefonja képernyője akkora, mint egy gyufásskatulya, a gombjai nehezen működnek az évek alatt beléjük kerülő portól, de ahogy ő mondja, „munkába az pont jó.”

Mivel már rég elengedte a 21. századot és a világot csak a falusi fészbukról ismeri, nem hagyott nyomot maga után, jelentsen ez bármit is. Nem fogad és nem küld születésnapi köszöntéseket, nem lájkol babafotókat, nem osztja meg, mit reggelizik hajnal ötkor, sem azt hogy milyen a munka utáni chill a kocsmában. Nem csinál ingyen reklámot  a Soproninak, sem anyám konyhájának, nem oszt meg üres életbölcsességeket, nem szitkozódik az interneten keresztül. Egész nap teker a rozoga biciklijével, miközben a mély hangja messzire száll a szélben, persze csak ha átordít a túloldalra. 


Még sincs apám. Se istenem, se hazám. Hiszen nincs fent a Google térképen az otthonom, és apám lábnyomait sem az interneten kell keresni. És mivel ott nincsen semmi, mintha félárvaként élnék ebben a nagy univerzumban. Egy olyan világban, ahol idősebb és tapasztaltabb vagyok anyámnál, hiszen régebb óta élek a virtuális térben, ahol egy háromcentes helyett gagyi játékok kipróbálására kapok meghívást, és ahol hiába küldök apámnak kannásbort, sosem kapja meg.


Megjegyzés küldése

3 Megjegyzések

  1. Ez igazán elgondolkodtató lett, imádtam olvasni!

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, gondolatébresztő bejegyzés, arról, hogy mennyire vagyunk foglyai egy nem létező, virtuális térnek.
    Jó volt olvasni.

    VálaszTörlés

Szólj hozzá!

Számít a véleményed! Írd meg kommentben és beszélgessünk egy jót!