Könyvekről röviden: Az amulett rejtélye

A szerző, Robin O'Wrightly jóvoltából még a megjelenés előtt elolvashattam a Tripiconi sztori első részét, amely Az amulett rejtélye címet kapta. A Mogul Kiadó gondozásában megjelenő regény nem fukarkodik a humoros jelenetekben, de természetesen kalandokban sem lesz hiány. 
Az ifjúsági sorozat első része különleges keveréke a scifinek, az urban fantasynek és a kalandregénynek. A szereplők a kalandjaik során türelmet tanulnak, toleránsabbakká válnak, fontos hangsúlyt kap a másság elfogadása, és az emberi kapcsolatokban kialakulása, a bizalom fontossága és a kommunikáció. Robin O'Wrightly nem akar didaktikusan belénk magyarázni nagy igazságokat, a regény mondanivalója ugyanis az apró részletekből áll össze, és van egy könnyed, dinamikus hangulata, amely szinte letehetetlenné teszi a könyvet. A történet életszagú, könnyen azonosulhatunk a szereplőkkel, hiszen a konfliktusaikat a hétköznapjainkban is megtalálhatjuk, és még nagyon körül sem kell néznünk. A regény egyetlen hibája talán az, hogy a sok szereplő miatt a sok szál néha kiforratlannak hat, amely leginkább a szemszögváltások miatt érzékelhető.

Az amulett rejtélye azonban ettől eltekintve könnyed, szórakoztató, izgalmas regény. Noha a 12 éven felüli korosztályt célozza meg, úgy hiszem, hogy kortól függetlenül mindenki számára aktuális lehet, hiszen a mondandója örök érvényű igazságokat rejt, és rávilágít a kapcsolataink fontosságára, és arra, hogy kommunikálnunk kell, nem csupán azért, hogy megoldjunk egy rejtélyt, hanem azért, hogy mi magunk is emberek maradjunk. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések