Becsukom az Egy elképzelt könyvet, indul a Kulturgram blog

 Sok idő és még több gondolkodás vezetett a döntés meghozataláig. 6 év, több mint 400 bejegyzés és megannyi élmény után azonban itt az ideje egy új blogon, tiszta lappal visszatalálni a blogoláshoz. Januártól indul a www.kulturgram.blog.hu!Az utóbbi két év rendkívül viszontagságos volt, legalábbis ami a blogolást, tartalomkészítést illeti. Fél évre abbahagytam a videózást, a blogra meg egyszerűen nem tudtam eléggé fókuszálni, a munkám ugyanis rengeteg energiát elvett. Készült ugyan egy csomó új interjú, és szerettem is őket, de kevés volt az oldal hamar unalmassá vált (számomra.) Nem csak a blogon és a YouTube-on éreztem a válságot, idén például alig olvastam és az Instagramon sem találtam a helyem. Az év persze egyáltalán nem volt eredménytelen, megjelent az első önálló verseskötetem, a Bőréhség, szerepelhettem a Litera-Túra Magazin két antológiájában, és az Athenaeum Kiadó fiatal szerzők műveiből összeállított A világot szétszerelni című gyűjteményében is, ami hatalmas megtiszteltetés volt számomra. 

Az Egy elképzelt könyvet 2015-ben a műveim gyűjtőhelyeként hoztam létre, egy évvel később azonban már egy mini kulturális magazinként működött. Rengeteget tanultam a blogolásról az írása közben, és olyan élményekben volt részem, amikre álmomban sem gondoltam volna. A közös történetünk 2018-ban érte el a csúcspontját, amikor a DUE is díjazta, ami azért volt hatalmas dolog, mert egy egész szerkesztőség munkáját láttam el egyetlen személyben, és nagyon jóleső érzés volt a szakmai elismerés.

Az eltelt idő alatt azonban rengeteget változtam. Amikor a blogot elindítottam, az volt a munkám, hogy szórólapokat kézbesítsek Londonban, ma pedig már kommunikációs szakemberként a saját vállalkozásomat építem. A rengeteg cikk persze nem vész el, a legolvasottabbakat, és az interjúkat természetesen az új oldalon is olvashatjátok majd, de muszáj egy kicsit újrafogalmaznom az irodalomról és a kultúráról alkotott képemet, és újra közel kerülnöm a blogoláshoz.

Vannak technikai okai is a váltásnak. Szerintem a Blogger felülete az évek előrehaladtával egyre kezelhetetlenebbé vált, ami akár egyetlen blogbejegyzés létrehozását is nagyon meg tudta nehezíteni. Persze, lehetne teljesen önálló weboldalam is, de jelenleg a tartalmi minőséget sokkal fontosabbnak érzem a köntösnél. A blog.hu felülete egyszerűbb, és dacára minden Indexszel történt dolognak a kiemelés lehetősége még mindig jelentős érv maradt a használata mellett. Hogy mit hoz a jövő, az pedig majd úgyis kiderül.

Remélem, a Kulturgramon is olvassátok majd a bejegyzéseimet, én újult lendülettel vágok a 2022-es évnek, és remélem ez majd a blogom hasznára válik majd. Köszönöm, hogy itt voltatok, és hogy együtt írtuk az Egy elképzelt könyvet, de ideje egy új könyvet is megtöltenünk mindenféle gondolattal.


Üdv,

Judit
Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések